Bouwstenen winnen en de sleutel verdienen

De spellen in de zaal zijn een mooie mix van braincrackers, behendigheidsspellen, strategische denkspellen, uitvergrote gezelschapspellen en natuurlijk spellen met oer Hollandse thema's. De winnaar van elk spel verdient dukaten, waarmee houten bouwstenen worden gekocht. Met deze blokken vervaardigt je team een prachtig grachtenpand!

De boekjes met vragen verwijzen je naar foto's in de zaal, voorwerpen, muziekstukken en de Kunst & Ontwerp Galerij! Je mag zelfs je gsm gebruiken voor het opzoeken van de vragen.

Hilarische finale met 't rad...

De sleutel tot het grachtenpand kan je verdienen door het juist beantwoorden van vragen over Holland in de breedste zin van het woord: Van Ali B tot Beatrix, van Edam tot Efteling, van Johannes Vermeer tot Jeroen Krabbé, van pepernoot tot paashaas, van Frans Bauer tot Marco Bakker, van Amsterdam tot Madurodam, van De Aanslag tot Pluk van de Petteflet.

Welk team ontwerpt en creëert het mooiste grachtenpand? Als alle grachtenpanden zijn gebouwd, volgt een hilarische finale met het Rad van Avontuur!