Geïnspireerd door strijdwagens, stormrammen en katapulten uit vervlogen tijden bieden wij jou de boeiende teamgame Medieval Machines. 

In teamverband wordt aan de hand van een bouwtekening gebouwd aan het kasteel, een katapult en een strijdwagen. Een vleugje gezond verstand, een snufje fijne motoriek en een onverschrokken houding kan het verschil betekenen bij het spelen van de spellen. De zaal is ingericht met een fraaie afwisseling van breinkrakers, strategische - en behendigheidsspellen. Zoals bijvoorbeeld: Kantelen Krakers, de Donjon Route, Robin Hood, Kasteeltuinen Doolhof en Feit of Fabel. Natuurlijk strijden de teams in de hilarische finale tegen elkaar, door het kasteel van de tegenstander te ‘belegeren’: Ringsteken om recht tot aanval te winnen, en munitie katapulteren op elkaars torens… Welk team wint uiteindelijk Medieval Machines?

Bouwen en munitie verzamelen

Zoals in het televisie programma ‘Scrapheap Challenge’ op Discovery Channel, ga je samen met je teamgenoten zoeken naar de juiste constructie materialen in de eigen werkplaats. Met M16 bouten en sleutel 24 wordt het geheel volgens bouwtekening zorgvuldig gebouwd. Andere teamleden storten zich op het spelen van games en het oplossen van enkele opdrachten; hiermee worden kiezelstenen verdiend die op de weegschaal worden gelegd. De weegschaal bepaalt aan het eind van de bouw- en gameperiode welk team de meeste ‘kogels’ als munitie ontvangt bij aanvang van de finale.

Strijd op leven en dood?

Welnee, maar de finale blijkt een spannend spel waarin samenwerking, timing en behendigheid belangrijke waarden zijn. Eén team heeft een voorsprong, omdat het met de games en opdrachten al munitie heeft verdiend. Echter is de strijd nog niet gestreden. Want voor elke keer dat met de mobiele ringsteekwagen (met 2 duwers, 1 bestuurder en 1 ringsteek-specialist) een ring wordt verkregen, krijgt het team 'kogels' om te schieten m.b.v. de katapult op de toren van de tegenstanders. Welk team schiet de meeste 'kogels' tegen de Donjon van de tegenstander? Welk team wint Medieval Machines?
Het programma duurt 3 uur
In dit programma kunnen 12 tot 100 personen meedoen.  Meer dan 100 personen kunnen tegelijk deelnemen in combinatie met andere programma's.
Eindhoven: € 44,00 p.p.
Elders in Nederland vanaf 22 p.: € 54,00 p.p.
Exclusief vracht- en locatie kosten
Tarieven zijn exclusief BTW
In overleg kan dit programma in heel Nederland worden georganiseerd. Graag zoeken we samen naar een geschikte locatie in de regio waar je het programma graag wil laten plaatsvinden. Wij bieden hiervoor uiteraard een duidelijke prijsofferte aan.

DOE NU OOK MEE!