Welk team wekt de meeste energie op met een zelfgebouwde windmolen? 

In deze ‘groene’ en spannende uitdaging bouw je in teamverband aan een windmolen. Verschillende teams gaan met reuze constructiematerialen aan de slag volgens bouwtekening. De wieken worden gecreëerd naar eigen ontwerp. Vervolgens vindt de finale plaats op ‘orkaan kracht’. Welk team construeert de beste windmolen en wekt de meeste energie op?

Effectief ontwerp

De eerste fase van dit programma is de ontwerpfase. Een groot gedeelte van de constructie staat op 3D bouwtekening. Dat deel is dus voor ieder team hetzelfde. Maar juist de draaiende delen - de molenwieken - moeten door het team zelf worden ontworpen. Er zijn variabelen mogelijk in lengte, breedte, vorm, oppervlakte en richting van de wiek. Welk team heeft het meest effectieve ontwerp?


Enorme windmachine

In de finale moeten de teams in een vaste tijdseenheid de verrijdbare windmolen parkeren vóór de windmachine, de windmachine aanzetten, en vervolgens zoveel mogelijk energie opwekken met behulp van windenergie en zoveel mogelijk omwentelingen hebben in een vrijloop. Elke molen drijft met de wieken een dynamo aan. Wie zorgt voor de hoogste piekmeting in mV. Welk team wint de Duurzame Energie Challenge?


Het programma duurt 3 tot 3,5 uur
In dit programma kunnen 12 tot 100 personen meedoen.  Meer dan 100 deelnemers is mogelijk icm andere programma's.
In Eindhoven kost dit programma € 49,00 p.p.
Elders in Nederland vanaf 22 personen € 59,00 p.p.
Exclusief vracht- en locatiekosten
Tarieven zijn exclusief BTW

In overleg kan dit programma in heel Nederland worden georganiseerd. Graag zoeken we samen naar een geschikte locatie in de regio waar je het programma graag wil laten plaatsvinden. Wij bieden hiervoor uiteraard een duidelijke prijsofferte aan.

DOE NU OOK MEE!